Rachel Levine – primul transsexual declarat din guvernul SUA

Rachel Levine este un medic PEDIATRU, fost bărbat, actualmente femeie, numit de Joe Biden Secretar Adjunct al Sănătății în SUA.

Anterior aceasta a deținut funcția de secretar al sănătății în Pennsylvania, unde a fost responsabilă de managementul cazurilor Covid din acest stat.

Și tocmai aptitudinile sale profesionale, nu sexul ales, reprezintă problema cea mare în numirea sa într-o poziție superioară a Ministerului Sănătății din SUA. În timpul pandemiei, Rachel Levine a obligat centrele de bătrâni să primească pacienți externați din spitalele publice, care erau pozitivi COVID-19. Decizia aceasta a condus la creșterea semnificativă a deceselor în centrele de bătrâni, 70% din numărul total de decese cauzate de COVID în Pennsylvania provenind din centrele de îngrijire a bătrânilor.

În același timp, în luna mai a anului trecut, Rachel Levine își externa mama în vârstă de 95 de ani dintr-un astfel de centru. Este evident că îi erau clare consecințele propriei hotărâri, iar cinismul cu care i-a expus pe părinții celorlalți americani la un pericol mortal este dezarmant.

Joe Biden nu dezamăgește numai prin alegerea lui Rachel Levine. Declarațiile sale din 15 ianuarie, conform cărora ajutoarele federale se vor concentra asupra micilor afaceri deținute de hispanici, afro-americani și amerindieni, precum și alte minorități, excluzând în mod evident micile afaceri deținute de albi, nu fac decât să confirme agenda fundamentată pe cultul diversității și nu pe un tratament echitabil.

Rachel Levine nu este o alegere proastă din cauză că este un transsexual. Ea este o alegere mai mult decât inadecvată, datorită lipsei meritelor profesionale și a profilului moral necorespunzător. Dar, ea este o alegere optimă, atunci când criteriile de performanță sunt nerelevante, unicul criteriu fiind cel al diversității.

Societatea americană a avut mult de pierdut în ultimele decenii prin implementarea principiilor de promovare rasiale sau minoritare în deficitul celor de valoare. Se pare că administrația Biden va accelera acest trend.

Având în vedere tensiunile rasiale din ultimii ani, care au culminat cu revoltele rasiale organizate de BLM, așteptările societății americane de la Joe Biden se centrau în jurul găsirii unui numitor comun și împăcării. Discursul lui Biden centrat pe vindecarea rănilor și reunificarea spiritului american i-a motivat pe mulți alegători să îl voteze sau să nu îl mai voteze pe Trump.

Până la acest moment însă, Biden dezamăgește. Îi exclude din nou pe albi din discursul său, alimentând spiritele deja încinse de evenimentele din ultimii ani și de cenzurarea lui Donald Trump pe rețelele de socializare.

Rămâne de văzut dacă acest președinte „popular”, care va depune jurământul păzit de cel mai mare număr de soldați aduși vreodată în capitala americană, va reuși să aducă SUA la normalitate sau dacă va contribui la pericolul unui posibil război civil.

Remus Rădoiu

Publisher

(Foto: pennlive.com)

Tell Us What You Think
1Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry