Reprezintă serviciul religios un serviciu neesențial?

Aceasta pare să fie părerea guvernanților noștri!

Bisericile au fost închise luni de zile, folosindu-se pandemia de COVID-19 ca și pretext. Biserica a fost ținta atacurilor susținute și concertate ale guvernului liberal și al organelor mass media mituite de acesta din bani publici.

Orice formă de manifestare religioasă era tratată ca fiind un atentat la sănătatea publică, chiar dacă alte servicii (în special cele de livrări alimentare și non-alimentare) funcționau neîngrădite și reprezentau un pericol pandemic mult mai mare.

Nu este greu de înțeles, că nu riscul de îmbolnăvire reprezenta factorul motivator al guvernanților liberali în ceea ce privește îngrădirea drepturilor de liberă exprimare și trăire a opțiunilor religioase, ci deconectarea populației de una dintre instituțiile fundamentale ale statului român: biserica!

În contextul în care biserica se menține în toate sondajele în topul celor mai de încredere instituții ale Statului Român, dat fiind contextul istoric, în care biserica a reprezentat filonul central al menținerii și dezvoltării identității naționale, fiind principalul artizan al Marii Uniri și dat fiind faptul că valorile susținute și promovate de biserică nu sunt unele vremelnice, politice, ci sunt extrase din însăși rădăcinile credinței creștine, actualul guvern liberal, aliniat pe același tipar de gândire cu guvernele comuniste care demolau biserici și întemnițau preoți, s-a gândit că ar fi o idee bună să despartă poporul român de izvorul simțirii sale sufletești: biserica!

Astfel a fost calchiată expresia: „serviciul religios este un serviciu neesențial!”

Neesențial pentru cine? Pentru că biserica este cea care oferă hrană spirituală credincioșilor și asigură liniștea interioară atât de necesară oamenilor în astfel de situații excepționale.

De ce bolnavii nu au avut voie să se roage în liniște în interiorul bisericii? De ce li s-a refuzat celor singuri alinarea duhovnicului? De ce este considerată busola morală oferită de creștinism ca fiind neesențială?

Pentru că guvernanții liberali cred că populația va începe să „își ia lumină” de la ei? Pentru că își doresc, la fel ca și antemergătorii lor comuniști, să rupă Poporul Român de Biserică?

Nu, domnilor guvernanți, serviciile religioase sunt esențiale! Ele fac parte din structura acestui popor, iar Biserica este întipărită în ADN-ul românilor.

Nu ne veți despărți de credință, indiferent de măsurile luate. Dar să nu fiți surprinși, dragi guvernanți, atunci când poporul român vă va oferi decontul la urne.

Remus Rădoiu

Publisher

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry