Retragerea nu este o soluție în fața ofensivei liberalismului

… și am văzut asta în ziua Independenței Statului Român.

Săptămâna trecută am aniversat 143 de ani de la Declarația de Independență a Statului Român. 143 de ani de când s-a sistat plata peșcheșului către Sublima Poartă, de când Statul Român – vehicul politic al națiunii – și-a afirmat și susținut dreptul la existență în concertul națiunilor.

Am vrut să marchez cumva această aniversare, cu o ramă dedicată la fotografia de profil pe rețelele sociale. Am constatat însă că se regăseau în resursele rețelelor sociale tot felul de rame care ar putea să fie utilizate, privitoare la “ziua Europei”, “susțin protestul X sau Y”, “stau acasă” ș.a.m.d. Lipsa cunoștințelor mele tehnice nu mi-a permis însă sa creez eu însumi o asemenea ramă și, din păcate, nu exista una publică la dispoziție pe rețelele sociale.

M-am întrebat cum am ajuns aici și cum este posibil ca în ziua Independentei de Stat rețelele de comunicare sociala sa fie invadate exclusiv de teme liberale; cum am ajuns să ni se para normal ca Independența de Stat să fie trecută sub tăcere și cum am ajuns ca rețelele sociale (în care se desfășoară o bună parte a activităților noastre – mai ales în aceste vremuri de izolare sociala), să ignore acest eveniment.

Adevărul este că prea multă vreme am cedat și ne-am retras în fața ofensivei liberale, ofensivă care a acaparat și controlează acum agenda publica.

Biserica și etica creștină au fost expulzate din viața publică sub pretextul că libertatea religioasă se exercita în intimitatea familiei, a căminului, a conștiinței și că nu ar avea nevoie de o expresie sociala. 

Prin tupeu, bullying, public shaming și atac la persoană, orice fel de referință la rolul Bisericii în societate și orice apel la morala creștină au fost eliminate din viața publică. La fel, orice fel de referință la națiune și mândrie națională au fost eliminate din discursul public sub pretext că trebuie sa fim toleranți, inclusivi și alte asemenea exprimări edulcorante care toate au ca scop eliminarea problemei naționale din discursul public.

Si, uite așa, încetul cu încetul, retrăgând-ne în fata liberalismului globalist, am ajuns până la situația în care ziua Independenței de Stat a fost expediata la subsolul conștiinței publice, undeva la 0,5 % din relevanța sociala a lui “stau acasă, pentru ca îmi pasa”.

Alexandru Marin

avocat

Profil BrasovPress
Tell Us What You Think
5Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry