Șapte locații cosy … perfecte pentru o leneveală de toamnă

Deși iubesc vara și nu m-aș sătura nicicând de lenevit pe un nisip auriu sub razele soarelui, răsfoind o carte și ridicând din când în când privirea în zare spre linia orizontului sau urmărind cu un interes camuflat modul de manifestare al oamenilor cu care împart plaja, sunt nevoită să recunosc că toamna are un farmec aparte. Este specială!  Îmi place Septembrie în mod deosebit, am multe motive… iar de prin 2014, am început să mă atașez puternic și de Octombrie… fix acum 6 ani, în ziua de 14 Octombrie s-a nascut Sofi, una dintre finute iar Sofi e cu adevarat specială, te face să iubești toamna și cest lucru m-a inspirat să scriu acest articol.

Îmi imaginez un weekend de Octombrie târziu cu dimineți friguroase și lumină lăptoasă, adâncindu-mă lenevind într-un pat moale până târziu savurând o cafea aburindă și privind prin fereastra mare decorul nostalgic de toamnă calmă, colorată așteptând miezul zilei încă însorit bucurându-mă de soarele palid, aerul rece plăcut și peisajul unic ce face ca toamna să fie și mai frumoasă!
Mai jos voi înșirui 7 astfel de locații unde poti experimenta acele dimineți relaxante de weekend:

1.  COBOR BIODIVERSITY FARM

În apropiere de orașul coroanei, în podișul Hârtibaciu, există o zonă unică în Europa pentru valorile naturale și culturale pe care la are. Aici, într-o vale, înconjurat de dealuri spectaculoase, pajiști de înaltă valoare naturală, pășuni cu stejari seculari se află o așezare seculară a carei primă atestare a fost în 1206. Satul COBOR este plin de tradiție și farmec iar odată ce vii aici vei avea senzația că liniștea aici ”s-a nascut”!


Ferma Cobor face parte din proiectul Fundației Conservation Carpathia, organizație non-guvernamentală din România ce are ca scop crearea unei noi zone protejate cu natură sălbatică, de talie mondială, în sudul Carpaților Românești, în beneficiul biodiversității și a comunităților locale iar gazdele te primesc cu căldură și iți oferă necondiționat bucuria atmosferei ”de acasă”

2.  AMFITEATRU TRANSILVANIA

Ce-ar fi să te trezești într-o dimineață într-un loc în care timpul și spațiu sunt într-o armonie perfectă formând un întreg complet!
Undeva, de pe cele mai frumoase și pitorești culmi ale țării, există acest loc…un loc fără grabă, totul în jur este liniște, cer și culoare de toamnă atât cât iți poate cuprinde privirea și suficient cât să iei cu tine în suflet!
Se spune că Munții Bucegi au o încărcătura energetică deosebită iar cei ce administrează locația Amfiteatrul Transilvania știu asta la fel cum știu și despre conexiunea energetică dintre Munții Himalaya, Munții Bucegi și Piramidele din Egipt și asta le-a oferit inspirație să creeze acest loc mitic și mirific pentru noi!

3.  RAVEN’S NEST

Raven’s Nest este probabil cel mai potrivit loc din România unde poți descoperi natura pe exterior la maxim, este locul ideal atunci când vrei să găsești liniște.
Ce face cu adevărat să merite o escapadă până aici, pe lângă locația ascunsă bine în natură sunt: autenticitatea amplasamentului, construcția și recondiționarea căsuțelor durând mai mulți ani, nimic nu a fost făcut pe grabă sau la întâmplare și asta se simte când ajungi acolo și diversitatea traseelor și atracțiilor ce-ți arată unicitatea zonei.

4.  CUIBUL DE LEMN

Foarte aproape de Brașov, lângă Râșnov se află o locație atât de expresivă a carei fațadă o poți asemui unui chip tare zâmbăreț și asta își poate induce instantaneu o stare de bine și e tare bine!… pentru că asta este ceea ce cautăm atunci când hoinărim prin lume, să ne umplem cu acea stare de bine!
Povestea Cuibului de Lemn este simplă însă în armonie cu natura iar șederea aici chiar și pentru o zi va fi un fel de punte de legatură între natură, autenticitate, confort și calitate dintr-un culcuș ce-ți reamintește de nevoia intimității și spațiului personal.

5.  COSAMA VILLAGE

Un loc inedit pentru un weekend deosebit il poți avea lângă Sighișoara, într-un parc dendrologic plin de copaci seculari cu priveliște minunată asupra Cetatea Sighișoarei și cu o suprafața de aproximativ 3000mp.
Aici ai parte de casuța ta, o căsuță întreagă doar pentru tine, un weekend de liniște în retragere fără tumult de claxoane… doar natură.
Fiecare căsuță are facilități moderne, baie privată, chicinetă complet utilatăă și terasă cu vedere spre parc și oraș.

6.  PENSIUNEA LA MOARA

Moldova este acea zonă a României unde poți simți cel mai bine ce înseamnă blândețea. În satele Moldovei oamenii par interesați unii de alții, par mai darnici și mai zâmbitori în fața neajunsurilor sau necazurilor, ei te primesc cu toată inima în casa lor și te poftesc cu bucurie aproape ai spune mândrie la masa și oricât de simplă sau sărăcăcioasă ar parea, bucatele au gust bogat!
Într-un colț de rai, la margine de pădure se găsește o pensiune.. La Moară-i zice…aici vii și descoperi din secretele Moldovei, te bucuri de natura frumoasă și pleci încărcat de ospitalitatea locului.

7.  CASA DE OASPETI CINCSOR

Undeva la poalele Carpaților, între Brașov și Sibiu, într-un sat înconjurat de dealuri și păduri, din inima Transilvaniei și cu inima locului se află Casa de Oaspeți Cincșor, locul perfect unde poți descoperi legătura între tradiția autentică și cultura bogată a zonei.
Pentru multe persoane aceasta este poate cea mai frumoasă casă de vacanță însă cu siguranță aici este locul ideal pentru a experimenta simplitatea, frumusetea si autenticitatea vieții la țară într-un ambient încărcat de natură, tradiție și cultură!
Farmecul aparte al satului Cincșor te readuce și a doua a oară în mijlocul său!

Gânduri frumoase de toamnă să aveți și inspirație la călătorit!

Mă poți găsi și aici.

 

Nela Loredana Dumitru

Antreprenoare în Turism

Tell Us What You Think
0Like1Love0Haha0Wow0Sad0Angry