Savantă de renume mondial întâmpinată cu flori

Activul de partid al USR a reușit un lucru deosebit la Brașov. Un „reenactment” al celor mai frumoase momente ale perioadei comuniste, în care politrucii locali își așteptau reprezentanții din structurile centrale cu pâine, sare și flori. Nici osanalele presei locale nu sunt cu mult diferite, răsunând un ecou din „Scânteia” sau „Drum Nou” în cele relatate astăzi.

Doamna Andreea Moldovan a revenit la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, după cum spuneam, în aplauzele activului de partid. Timidă, modestă, ea a acceptat prinosul înmânat de tinerii politicieni locali și și-a văzut de treabă.

Ceea ce a scăpat atenției publice în ultimele zile se regăsește însă în presa centrală de specialitate. Astfel, ziarul Profit.ro prezintă modificarea acționariatului celui mai mare spital privat din Brașov, Sf. Constantin. 

Astfel, între acționarii spitalului care are o cifră de afaceri de mai multe zeci de milioane de euro, se regăsește și Andreea-Anamaria Moldovan, proaspăta fostă doamnă secretar de stat.

Departe de mine dorința de a critica pe cineva pentru inițiativa sa în domeniul afacerilor. Dimpotrivă, mi se pare o reușită lăudabilă și, acum, cu timpul liber câștigat ca urmare a eliberării din funcția deținută în Ministerul Sănătății, poate că dna. dr. Moldovan va organiza niște workshop-uri în care să ne învețe și pe noi, muritorii de rând lipsiți de un astfel de simț fin pentru afaceri, cum se poate ajunge în acționariatul celui mai mare spital privat din Brașov, alături de firme înregistrate în Cipru și Luxemburg, pornind de la venitul unui simplu bugetar. Și nimeni nu sugerează ca workshop-urile să fie gratuite!

Lăsând spiritul de glumă de o parte, declarația de avere a dnei. Moldovan nu include acțiunile deținute la Spitalul Sf. Constantin, dar prezintă veniturile obținute din dividende: 66.500 RON. Ziarul Transilvania365 a mai prezentat această situație în urmă cu mai bine de 3 luni, dar se pare că nu a prezentat interes la acel moment.

Tot în Brașov, în perioada de precampanie pentru alegerile locale, partidul care a propus-o pe dna. Moldovan în funcția de secretar de stat a reușit să strângă (din campania de pe Facebook….) mai multe zeci de mii de euro sub formă de donații.

Se pare că Brașovul reprezintă pur și simplu un mediu propice pentru USR, și pentru simpatizanții acestui partid. Donațiile curg iar participațiile la mari spitale (generatoare de milioane de euro) sunt posibile chiar și cu un venit de bugetar.

Nu vreau să intru mai mult în detalii. Risc să îmi atrag oprobriul celor care deplâng modul în care ne sunt tratate valorile noastre științifice și culturale.

Închei doar prin a spune că și doamna Ceaușescu, ilustru om de știință și academician, a fost membră a șase academii, Doctor Honoris Causa a 10 universități, pe lângă multe alte titluri. Asta doar așa … ca și fapt divers.

Remus Rădoiu

Publisher

Tell Us What You Think
1Like0Love0Haha0Wow0Sad1Angry