Schwarzenegger lansează acuzații de nazism – comunitatea evreiască îi răspunde

Arnold Schwarzenegger, culturist, politician și personalitate publică de prim rang a postat pe contul său de Twitter un clip în care compara evenimentele din Capitoliul american cu noaptea de cristal, în care afacerile deținute de evrei în Germania au fost devastate de trupele paramilitare naziste.

Surprinzătoare pentru noi nu a fost această comparație trasă de păr, nici măcar trecutul nazist al tatălui lui Arnold Schwarzenegger, ci mai degrabă faptul că în timp ce anul trecut magazinele deținute de mici antreprenori erau distruse de trupele paramilitare BLM și Antifa, această comparație nu -a trecut prin minte fostului guvernator californian.

Ideea filmulețului și a comparației s-a dovedit ca fiind atât de inadecvată, încât a scandalizat nu numai comunitățile evreiești de pe întreg mapamondul, ci și opinia publică neimplicată politic.

Numeroși urmăritori îi atrag atenția că în noaptea de 9 noiembrie 1938 au murit 2000 de evrei, alți 30.000 au fost deportați, 200 de sinagogi au fost incendiate alături de 7500 de magazine deținute de evrei în Germania.

Din păcate lipsa de sensibilitate, de empatie (și, am putea adăuga, educație) îl face pe Arnold, aflat în căutarea unei metafore, care să îl țină pe frontispiciul establishment-ului politic actual să pară depășit și penibil.

O mișcare la fel de neinspirată ca și a multor alți „giganți” ai political correctness-ului, care s-au gândit să instrumentalizeze evenimentele din interiorul Capitoliului pentru un câștig de imagine.

Redacția BrasovPress

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry