Semnal de alarmă referitor la condițiile de igienă din Spitalul Clinic de Neurologie și Psihiatrie Brașov

Am primit astăzi pe adresa redacției un comunicat de presă, semnat de Mariana Câju, candidată la Președinția Consiliului Județean Brașov.

„Bună ziua!
Prin prezentul e-mail doresc să fac cunoscute instituțiilor de presă din Brașov care sunt condițiile de igienă pe care le au medicii și personalul medical care ies din turele de COVID-19 de la Spitalul Clinic de Neurologie și Psihiatrie Brașov. Atașat aveți imagini cu dușul pe care în folosesc 30 de persoane pe zi, persoane care îngrijesc bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2.  Imaginile vorbesc de la sine. 

Spitalul Clinic de Neurologie și Psihiatrie Brașov are mai multe pavilioane. Pavilionul central se află în centrul istoric al orașului Brașov. Acesta a fost inclus în lista spitalelor suportCOVID-19 și în prezent tratează cazurile de COVID-19 deși este un spital de monospecialitate care tratează pacienții cu afecțiuni neurologice și o parte din pacienții cu afecțiuni psihiatrice.   În acest pavilion nu există specialitatea boli infecțioase. De când spitalul a fost trecut pe lista spitalelor suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți de virusul SARS-CoV-2 au fost aduși din alte spitale medici infecționiști. Toți acești medici au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2.
Vă mulțumesc pentru atenție,
Mariana Câju”

Textul integral în continuare:

Spitalul Clinic de Neurologie și Psihiatrie Brașov are mai multe pavilioane. Pavilionul central se află în centrul istoric al orașului Brașov. Acesta a fost inclus în lista spitalelor suport COVID-19 și în prezent tratează cazurile de COVID-19 deși este un spital de monospecialitate care tratează pacienții cu afecțiuni neurologice și o parte din pacienții cu afecțiuni psihiatrice.  

În acest pavilion nu există specialitatea boli infecțioase. De când spitalul a fost trecut pe lista spitalelor suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți de virusul SARS-CoV-2 au fost aduși din alte spitale medici infecționiști. Toți acești medici au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2.

În urmă cu o săptămână a fost detașat de către DSP încă un medic infecționist de la Spitalul Municipal Făgăraș. 

Medicii de la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov mi-au solicitat, în calitatea mea de Președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Făgăraș să fac toate demersurile pentru a salva această persoană prin întoarcerea ei la Spitalul Municipal Făgăraș.  

Acest medic detașat, având un handicap la nivelul membrelor, nu poate respecta condițiile impuse pentru echiparea și dezechiparea necesară tratării cazurilor COVID-19 și prezintă un risc maxim de infectare, punându-i-se viața în pericol. 

Solicit conducerii DSP să ia măsuri urgente în vederea detașării unui alt medic infecționist la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov și retrimiterea medicului cu handicap la nivelul membrelor la spitalul unde își desfășoară activitatea, salvându-i-se astfel viața.

Tot la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie din Brașov se fac ture de câte 7 zile în care tot personalul medical care intră la pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2 sunt izolați în spital. 

Acestea sunt condițiile de igienă pe care le au medicii și personalul medical care ies din turele de COVID-19. Acesta este dușul pe care îl folosesc 30 de persoane pe zi, persoane care îngrijesc bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2. 

Solicit Președintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian Ioan Veștea, care are în subordine și acest spital, să conștientizeze dezastrul la care a ajuns sistemul de sănătate județean, reprezentat în majoritate de spitalele aflate în subordinea sa și să oprească acest atentat la viața cetățenilor Județului Brașov pentru că, din cauza conducerii deficitare a sănătății din Brașov, se face singurul vinovat pentru situația grea în care se află Județul Brașov în această criză pandemică.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry