Noi sancțiuni impuse de SUA

Statele Unite ale Americii au impus marți sancțiuni împotriva unor lideri militari ruși și a unor persoane pe care le acuză că au legătură cu încălcări ale drepturilor omului, în timp ce au luat noi măsuri împotriva aliatului apropiat al Moscovei, președintele belarus Alexander Lukașenko.

Acestea au fost cele mai recente sancțiuni impuse Moscovei de când forțele rusești au intrat în Ucraina în urmă cu aproape trei săptămâni, în cel mai mare asalt asupra unui stat european de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Moscova numește asaltul o „operațiune specială”.

Departamentul de Stat al SUA a anunțat sancțiunile împotriva a 11 lideri militari ruși, inclusiv mai mulți miniștri adjuncți ai apărării și Viktor Zolotov, șeful gărzii naționale ruse și membru al consiliului de securitate al președintelui rus Vladimir Putin.

Sancțiunile îngheață orice active americane pe care le-ar putea avea cei vizați și, în general, interzic americanilor să trateze cu aceștia.

Departamentul Trezoreriei SUA a anunțat sancțiuni împotriva a patru ruși și a unei entități pe care le-a acuzat că au jucat un rol în ascunderea evenimentelor legate de moartea denunțătorului Serghei Magnitski sau că au legătură cu încălcări ale drepturilor omului împotriva avocatului pentru drepturile omului Oyub Titiev.

Într-o declarație a Departamentului Trezoreriei s-a precizat că sancțiunile împotriva lui Lukașenko se extind, fiind vizată și soția acestuia.

Tell Us What You Think
2Like8Love5Haha8Wow3Sad2Angry