Supă cremă de morcovi și crutoane din năut picant

Cand vremea de afara  ne indeamna sa cautam caldura si culoarea in mancare, o supa crema este mereu o idee buna. Asa ca astazi va propun un gust dulceag si delicios, cu multe beneficii pentru sanatate, sub forma unei supe crema de morcovi cu naut crocant.

Morcovii ne ajuta sa vedem mai bine  datorita continutului ridicat de betacaroten transformat de organism in vitamina A, completat de luteina si zeaxantina. Aceeasi nutrienti ne ajuta sa obtinem si un bronz uniform  (betacarotenul stimuleaza productia de melanina, responsabila de pigmentarea pielii) si ne protejeaza impotriva efectelor razelor UV, responsabile de aparitia ridurilor.

Potasiul, responsabil de relaxarea vaselor de sange, reducand astfel riscul cresterii tensiunii arteriale, alaturi de fibre, care contribuie la mentinerea nivelului colesterolului scazut, transforma morcovii in adevarati aliati pentru sanatatea inimii.

Vitamina C este aliatul numarul 1 al imunitatii, in timp ce indicele glicemic scazut mentine nivelul de zahar din sange la un nivel mic. Caloriile putine si senzatia de satietate contribuie si ele la scaderea in greutate.

Nautul este o sursa de proteine – 1 cana (200 grame) are aproximativ 15 grame de proteine, aproximativ 25% din cantitatea recomandata zilnic-, fibre, vitamine, in special in complexul de vitamine B si multe minerale, precum: calciul, potasiul, molibdenul, fosforul, fierul (o cana contine 5 mg de fier), zincul si magneziul.

Fierul este important pentru productia de globule rosii din sange; magneziul ajuta construirea masei musculare, controlul echilibrului lichidelor din corp si reglarea batailor inimii, precum si a tensiunii arteriale.

Reteta pentru supa crema de morcovi cu naut crocant:

 Ingrediente supa crema de morcovi:
4-5 morcovi
2 patrunjei uscati
1 pastarnac
1 telina mica
1 ceapa
1-2 linguri ulei de masline
Sare si piper (dupa gust)

 Mod de preparare:
1.Curatam, spalam si fierbem legumele.
2.Mixam totul cu ajutorul unui blender pana obtinem o consistenta uniforma si cremoasa.
3.Adaugam uleiul de masline si condimentam cu piper si sare.

 Reteta pentru nautul crocant:

Calcul caloric per portie (200g supa / 25g naut):
Kcal: 75 / 45- total: 120
Proteine: 1.6g / 2.2g – total: 3.8g
Lipide: 1.6g / 1g – total:2.1g
Carbohidrati: 12g / 6.85g – total:18.85g
Fibre: 3.1g / 1.9g – total: 5g

Sânziana Mițurca

Coach de Nutriție

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry