Dan Tanasă

Jurnalist de Investigație

Brief info

Sunt născut în Sfântu Gheorghe, județul Covasna. Am absolvit Colegiul Național Mihai Viteazu din localitate și Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității “Transilvania” Brașov. În februarie 2011 am absolvit un masterat în Comunicare și Relații publice în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, tema lucrării fiind “România și românii în presă de limbă maghiară din România”. În prezent sunt student al Facultății de Drept din cadrul Universității Transilvania din Brașov.

Din 2008 scriu despre abuzurile grosolane ale administrației publice locale din Covasna și Harghita, controlată de către Uniunea Democrata Maghiara din România (UDMR) și Partidul Civic Maghiar (PCM), împotriva comunităților de români din cele doua județe. Ma puteți citi aici sau în alte publicații scrise sau online din țară și din străinatate sau mă puteți urmări din când în când la Antena 3, Realitatea TV sau România TV.

Tot din 2008 desfăsor o activitate intensa de sesizare a instituțiilor centrale ale Statului Roman cu privire la procesul de epurarea etnică la care sunt supuși românii din Covasna și Harghita de către UDMR sau alte organizații politice maghiare din România.

Am câștigat numeroase procese în instanțele din România împotriva autorităților publice locale din Covasna și Harghita controlate de UDMR sau PCM și am dovedit cu acte ilegalitățile comise de UDMR și PCM în cele două județe.

Din iunie 2014 sunt președinte-fondator al Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC). În anul 2016 am publicat volumul „Uitați în inima României” în care dovedesc cu documente modul în care sunt epurați etnic românii din județele Covasna și Harghita.

0 Comment

Leave a comment