Tocăniță din năut, dovleac, lapte de cocos și curry

Un bol aburind , plin cu o mancare cremoasa, gustoasa  si satioasa poate fi suficient pentru a ne incalzi intr-o zi geroasa de iarna.

Eu am incercat si pot spune ca succesul este garantat.  In plus, nu am petrecut prea mult timp in bucatarie pentru ca tocanita din naut, dovleac, lapte de cocos si curry, combinata cu cous-cous, cu care mi-am umplut bolul se pregatesc foarte usor.

 Ingrediente:
300g dovleac
1 ceapa
3 catei de usturoi
300g naut fiert
250 ml lapte de cocos
250 ml suc de rosii
4 cm ghimbir proaspat
½ lingurita praf de chilli
½ lingurita curry
½ lingurita turmeric
½ lingurita praf de mustar
sare si piper (dupa gust)
1 legatura de patrunjel

Mod de preparare:
1.“Calim” ceapa taiata cubulete, usturoiul si condimentele in putina apa pana se inmoaie.
2.Adaugam sucul de rosii si laptele de cocos si asteptam sa inceapa sa fiarba.
3.Adaugam dovleacul (taiat cubulete) si nautul si fierbem totul la foc mic, acoperit cu un capac, timp de 45 de minute. Daca este nevoie, mai adaugam apa.
4.Dupa 45 de minute, dam jos capacul si mai fierbem alte 15 minute pentru a reduce sosul.
5.Presaram patrunjel si savuram.

Tip: eu l-am combinat cu cuscus, dar puteti folosi orice alta garnitura preferati.

Calcul caloric per portie (250g curry/100g cuscus):
Kcal: 267.6/159 – total: 426.6
Proteine: 8.12g/4g – total: 12.12g
Lipide: 14.37g/1g – total: 15.37g
Carbohidrati: 31.41g/31g – total: 62.41g
Fibre: 7.08g/1g – total: 8.08g

Sânziana Mițurca

Coach de Nutriție

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry

0 Comment

Leave a comment