Top 7 destinatii pentru a călători în 2021

Dacă mă întrebi pe mine ce părere am despre cum va arăta turismul în sezonul estival 2021, cu sinceritate spun că diferențe majore față de anul trecut nu vor fi: 

  • Încă vor fi restricții și condiționări în ceea ce privește călătoriile;
  • Marea majoritate a populației încă va avea rețineri, indiferent de condițiile de călătorie;
  • Turismul autohton va fi preferat în detrimentul plecărilor peste hotare;
  • Turismul extern va fi reprezentat la fel ca și vara trecută de Turcia, Grecia, Bulgaria;
  • Vor fi preferate locațiile izolate, pensiuni, vile și apartamente private;

Chiar și așa sub asediul unui al3lea val pandemic cauzat de virusul Covid-19 dar și de noua tuplină a acestuia, lumea își dorește să meargă în vacanțe, visează la zile relaxante pe plaje însotire sau la străduțe pline de povești ale celor mai cochete orașe numai bune de explorat!
Apariția vaccinului cât și măsurile luate pe plan local de fiecare țară pentru combaterea și diminuarea răspândirii virusului par a fi menite să vină în sprijinul facilitării turismului din sezonul estival 2021, mai mult touroperatorii transmit că cererile de rezervare pentru charterele verii sunt din ce în ce mai multe iar pentru anul 2022 statisticile par a fi și mai optimiste.
Astfel… în așteptarea verii haideți să vedem ce destinații par a fi sigure în acest moment:

1.Romania.
           Litoralul Mării Negre va fi printre preferințele românilor și în acest an. Pensiunile, vilele private și apartamentele din stațiunile mai puțin aglomerate, vor fi luate cu asalt.
Însă și hotelurile cu o politică bine implementată privind regulile stricte de curățenie, distanțiere, igienizare menite să ofere încredere și siguranță turiștilor vor fi preferate mai ales de familiile cu ai lor copii ce își doresc relaxare totală.
Muntele și zonele extrem de pitorești, locații unice cum ar fi glampingul, locații cu priveliști amețitoare de pe terasa cărora ai senzatia ca ai fi cocoțat în vârf de Lume sau ineditele căsuțe în copac!

2.Grecia
Țara elenă este poate cea mai ofertantă destinație de vacanță a lumii și cu siguranță este destinația care te va face să revii cel puțin încă odată. Grecia este ea însăși un bucket list în cee ace privește vacanțele pentru pasionații de istorie, pentru cei ce caută plajele cu nisipul cel mai fin, cu apele cele mai turcoaz, pentru gurmanzii delicați sau pentru incurabilii romantici întotdeauna în căutarea apusului perfect.
Skiathos este o opțiune minunată pentru această vară, mai ales că din acest an, pe lângă plecările din București și Cluj a fost introdusă o cursă charter și cu plecare din Iași!

3.Bulgaria
Am mai spus și altă dată, Bulgaria este o altă destinație potrivită vacanțelor de familie. Pe langă faptul că este ușor de ajuns cu mașina și poate fi astfel o destinatie de weeknd la mare, litoralul vecin este plin de hoteluri KIDS Friendly.Cu tarife relativ reduse, servicii foarte diversificate, de calitate și atenție orientate către turiști, litoralul vecin este pe bună dreptate, printre preferințele românilor.


4.Turcia

Antalya este alegerea ideală atunci cand vrei răsfăț și relaxare totală, clar nu dai greș dacă alegi hotelul potrivit: tu vei lenevi confortabil la soare iar copii vor avea senzatia ca au ajuns in regatul distracției!
Bodrum și Dalaman sunt stațiunile deosebite ale Turciei, preferate de tineri, persoane cosmopolite – nu degeaba i se spune St Tropez-ul Turciei – dar și de pasionații sporturilor acvatice sau de cei ce prefer vacanțele pe mare la bordul unui yaht sau catamaran.

5.Tunisia
Cu peisaje ce variază de la întinderile de deșert din Sudul țării, la importantele terenuri agricole din zona de Nord, până la siturile arheologice ce definesc cu adevărat civilizația locului și până la coasta Nordică de litoral cu faimoasele stațiuni turistice, Tunisia creează entuziasm turiștilor ce aleg să o descopere. Tunis, capitala plină de viață a țării și una dintre cele mai vechi medine din lume, face ca un sejur în Tunisia să fie perfect pentru călătorii interesați de istorie, cultură și tradiții, gastronomie

6. Egipt

Conform specialistilor în domeniu, Egiptul este destinația anului 2021 iar asta mă încântă având în vedere că am descoperit destinația cu entuziasm și imi doresc foarte mult să merg din nou…de data asta împreună cu familia.
Încă din toamna anului trecut foarte mulți pasionați de călătorii au ales să petrecă un sejur memorabil în țara piramidelor. Acest lucru este de la sine înțeles, Egiptul găzduiește o tremie din toate antichitățile lumii și aici se află una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, singura care a ramas ‘’în picioare’’ – Piramidele de la Giza -, celelalte fiind distruse fie de cutremure, fie de incendii.
În plus se preconizează că cel mai mare muzeu arheologic din lume – Marele Muzeu Egiptean – va fi deschis in 2021.
Mai mult, stațiunile Hurghada și Sharm El Sheikh sunt renumite pentru hoteluri cu service All Incusive de calitate, aproape egalându-le pe cele din Turcia.
Pe lângă istorie, cultură, Egiptul atrage foarte mulți turiști și datoriță bogăției acvatice,  astfel pentru iubitorii de scufundări și snorkeling, Sharm el Sheikh-ul este locul ideal!

7.Kenya

De ce nu!? Kenya poate fi o variantă frumoasă pentru o vacanță deosebită mai ales că statul Kenyan a renunțat la obligativitatea carantinei pentru turiștii din România!
Deși ar parea o noutate printre preferințele călătorilor, Kenya este defapt o alegere clasică, atrăgătoare, renumită pentru deschiderea reliefului, pentru peisajele tipic africane și plajele întinse cu nisip fin alb, aici e posibil să simți cel mai bine ce înseamnă cu ‘’sufletul larg deschis‘’.
Guvernul local gestionează foarte bine limitarea răspândirii virusului Sars-cov2, acest lucru făcând din Kenya o destinație sigură de vacanță.

În ciuda restricțiilor de deplasare la nivel Mondial, cei cu adevărat pasionați de călătorii, cei pentru care interacționarea cu alt mediu, altă cultură reprezintă hrană pentru suflet și minte, nu-și abandonează plăcerile și reușesc să nu cadă pradă fricii colective cauzate de pandemie. Luându-și toate măsurile de precauție, atenți la regulile de călătorie, distanțiere și igienă, sunt persoane care călătoresc cu tot sufletul, aceștia sunt povestitorii ..sau Gadabout – termen nou inventat pentru persoanele care călătoresc de plăcere foarte des și în diferite locații.


Mă poți găsi și aici.

Nela Loredana Dumitru

Antreprenoare în Turism

Tell Us What You Think
1Like2Love0Haha0Wow0Sad0Angry