Un nou vaccin cu o eficiență excepțională produs în Germania

Producătorul de vaccinuri Curevac din Tübingen a publicat rezultatele deosebit de promițătoare obținute pe baza testelor clinice efectuate.

Astfel, vaccinul CVnoV produs de aceștia a fost injectat unu lot de maimuțe de două ori pe parcursul a 28 de zile, la o concentrație de 8 micrograme. După expunerea la o infecție cu SARS-CoV-2, acestea au fost protejate de virus.

Acest vaccin este al doilea produs în Germania, pentru a combate pandemia COVID-19, ce a schimbat fundamental viețile oamenilor de pe întreaga planetă. Germania impune la momentul actual unul dintre cele mai stricte lockdown-uri din lume. Această situație pune o presiune excepțională și pe guvern, care se vede forțat să găsească o rezolvare cât de rapidă.

În acest context merită menționat faptul că, în conformitate cu datele oferite de oficialitățile germane, între 71-85% dintre decesele cauzate de COVID-19 provin din azilurile de bătrâni.

Compania Curevac estimează finalizarea studiului pe un lot de 35.000 de subiecți umanii la finalul primului trimestru din 2021.

Redacția BrasovPress

Tell Us What You Think
1Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry