Un Yoga Retreat al Dăruirii

La sfârșit de iarnă dar pe timp primăvăratic undeva sub munte, în mijloc de pădure, într-o casă – oază de liniște, lumina și voie bună – Casa de Sub Munte – a avut loc un nou eveniment Self Yoga: Mala Yoga Retreat.
Când oameni frumoși cu credințe comune se întâlnesc în locuri faine, inspitaționale, se nasc momente unice, clipe de neuitat, Așa a fost și de data aceasta!

După experiența unui minunat Bootcamp de yoga desfășurat într-un August 2020 atât de pandemic despre care am scris aici, Self Yoga a simtit că ar fi nevoie de un nou eveniment dedicat sufletelor… și așa a fost!
             Dacă în Retreatul din August 2020 am fost un adevărat observator surprinzând în fotografii clipe și stări ce transmit cât o poveste, de data aceasta am fost chiar în mijlocul acțiunii, m-am implicat direct în schimbul de energie și am contribuit cu propriul sine la starea de bine de pe tot parcursul evenimentului. M-am bucurat alături de acești oameni de atmosfera colectivă resimțită în timpul practicării asanelor. De data aceasta, calmul interior și serenitatea nu le-am mai surprins pe chipul lor ci le-am simțit eu însămi pe interior. Iar când multe suflete se unesc și simt la fel, liniștea, pacea sunt mai puternice pe interior și devin mai perceptibile pe exterior. O astfel de stare colectivă schimbă atmosfera și enegia locului, aceasta devine în armonie cu intenția celor ce umplu încăperea.
            Oamenii îî cunoșteam deja, însă locația acum am descoperit-o și a fost un fel de sanctuar special creat pentru acest retreat. Localizarea Casei de Sub Munte chiar în pădurea Cătunului Surmena – Ucea, nu departe de Brașov a avut toate ingredientele ce facilitează reconectarea sinelui prin natură: priveliște minunată asupra Munților Făgăraș, curte generoasă, însorită, un râu ce pare de-al casei și care trece agale chiar pe lângă casă al cărui susur pur și simplu liniștește mintea! – de vis!
             Este adevărat că oamenii sfințesc locul iar locurile spun povești despre oameni dar mai sunt și acele persoane ce unesc oameni potriviți în locuri potrivite și atunci se nasc povești și trăiri unice. Simona, sufletul Self yoga este un astfel de Om! Ea este cea care pune în mișcare energiile frumoase pentru ca experiențe unice să se întâmple. Ușurința cu care se exprimă accentuează și mai mult naturalețea și pasiunea Simonei iar pentru cei cu mintea și sufletele deschise acest lucru este ’’mană cerească’’.. doar să fii prezent, deschis și primești!
            Nu știu de ce mi-a luat atât timp să scriu acest articol, probabil e greu să găsești cuvintele potrivite astfel încât mesajul despre simțiri unice personale pe care vrei să le împărtășești să ajungă așa cum ai vrea… transparent, real, plin de iubire, sperând că poate cuiva ar putea face acel ’’click’’ ce-ar putea duce la simțirea sinelui în propria-ai viață .. să fiu de folos, asta aș vrea!
            Acest Mala Retreat a fost unul al DĂRUIRII, așa l-am perceput eu!  Rar mi s-a întamplat ca pe parcursul a 3 zile pline să simt constant o plăcută, duioasă energie a dăruirii … spun asta fără să exagerez nici măcar un pic, de cum am intrat în cătunul Ucea și până la returul spre Brașov a plutit în aer acea atmosferă că totul este familiar, că ești confortabil și în siguranță, că poate, pe alocuri, primești mai mult decât poți duce și poate nu reușesti să faci față…nu pentru că nu ai vrea ci pur și simplu pentru că nu știi cum…. dar de-acum vei învăța.
               Îmi amintesc ziua în care am plecat din Brașov spre Retreat…deși eram entuziasmată, simțeam o ușoară anxietate specifică legată pe necunoscut și ce avea să urmeze … însă de îndată ce am virat stânga in comuna Ucea spre Sumerna și am văzut cu inima prin ochi măreția  Făgărașilor încă înzăpeziți cum străjuiau semeț cătunul, am știut că totul va fi perfect excat așa cum va fi și atunci, instantaneu, emoțiile s-au potolit.

Literalmente, pentru a ajunge în curtea locației chiar intri în pădure. De îndată ce am coborît din mașină aerul plin și curat de țară autentică m-a făcut să percept o altă dimensiune a timpului, m-am lăsat dusă și cuprinsă de natură iar preț de câteva clipe am stat și am adulmecat mirosul de aer proaspăt pe care-l mai știam doar  din copilăria fericită  din satul bunicilor… abia apoi am intrat în casă. Aici, m-au întâmpinat arome apetisante de bucate alese cu farmec de moldovean și gust de italian.. așa cum doar Eus al lui Vio’ – una dintre cele mai feminine și blânde femei pe care le știu – știe să gătească și asezonate de voiciunea fetelor dragi, colege cu intenții comune despre care aș putea vorbi cu un entuziasm fără oprire, însă vesela Andreea a făcut-o deja mult mai bine și las să rămână intimă bucuria gândurilor sale.
             A fost un retreat plin, complet, ne-am bucurat de natură, de confortul unei case frumoase, de un atelier reconfortant în care Miha cea incredibil de deschisă și darnică ne-a învățat să ne creem propriul nostru șirag Mala, am pictat, ne-am amuzat, am primit și am dăruit dar mai ales ne-am bucurat de clase de yoga vindecător de frumoase.

Practica Salutului Soarelui, afară, dimineața la sfârșit de Februarie, foarte sumar îmbrăcată, cu siguranță te scoate din zona de confort dar dacă te lași dusă de val, iți garantez că vei trăi o experiență înălțătoare… m-am lăsat și eu dusă de val dar mai ales de dezinvoltura serenă și fără vârstă a Dorinei!
 Să practici Ashtanga Yoga nu este ușor, însă satisfacția este imensă chiar simși că realizezi ceva și, deși dinamică pe parcursul clasei am avut un moment revelator: …este atât de odihnitor să stai, pur și simplu să stai cu totul, cu trup, cu gânduri, cu suflet… doar să respiri a prezent și mișcarea devine statică.
           Simona ne este ghidul perfect, ne oferă mediul pentru ca noi să știm că sunt normale momentele în care dorim să evadăm din lumea exterioară pentru a ne reorganiza ideile, gandurile, pentru a ne recunoaște și accepta emoțiile, astfel încât să devenim mai puternici.
Fluxul constant de mișcări și respirația conștientă trecând dintr-o postură în alta pe parcursul unei clase de yoga ajută la descoperirea proprie, atât fizică cât și spirituală. În timp ce practici asanele devii conștient de coprul tău, descoperi căldura din tine, îți simți sângele ce-ți pune în mișcare corpul pe interior ce va radia apoi pe exterior.

Diminețile le-am simțit odihnitoare, luminoase iar sucurile și mixurile de legume și fructe ale Sânzianei le-au fâcut revigorante… sincer nu știu ce a contat mai mult: experiența ei de nutriționist sau veselia molipsitoare le care o emana?!
Statul la povești a făcut ca serile, încărcate cu energia bună acumulată din timpul zilei să devină relaxante.. am decoperit o Ale’ plină de sensibilitate iar forța și determinarea Adelei completează frumos starea.
Ana îmi amintește cumva de mine, mă duce ușor în vremurile în care doar intuitiv știam că pot, că în interior meu mocnește ceva mult mai important decât puteam perce dar încă nu îndrăzneam suficient.
Iar drumeția în pădure a fost cum nu se putea mai potrivită, nici n-a mai contat că ne-a prins ploaia și ne-am rătăcit ‘’puțin‘’!

În încheiere adaug un citat drag mie, ce mă face constant să mă întreb ce contează cu adevarat pentru mine, pentru sufletul meu?! : ‘’Sufletul este cel ce cere să fie satisfăcut, mintea vrea doar să supraviețuiască!’’  – Secretele întregii vieti, Iuliana Neagu. 

Dacă ți se pare utilă informația o poți împărtăși cu un share iar dacă ai nevoie de alte lămuriri/ informații îmi poți lăsa un comment în partea de jos a articolului sau mă poți găsi și aici.

Nela Loredana Dumitru

Antreprenoare în Turism

Tell Us What You Think
1Like2Love0Haha0Wow0Sad0Angry