„Vânători” ceceni în Kiev

Imagini ce par a fi filmate într-o pădure din apropierea Kievului prezintă un număr neprecizat de luptători ceceni. Aceștia sunt filmați în timpul rugăciunii, ei făcând parte din trupele de confesiune musulmană aparținând armatei ruse.

Aceste trupe și-au câștigat un înfricoșător renume atât în operațiunile din Siria, unde au reprezentat prezența rusă la sol, dar și în Georgia unde se spune că au avut o contribuție decisivă la reducerea duratei războiului la numai cinci zile.

Se pare că numărul lor este de 10.000, dar, conform declarațiilor președintelui republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, un număr de 70.000 de voluntari ar fi pregătit să meargă în Ucraina.

Conform primelor știri de la fața locului, cecenii au fost însărcinați cu „vânarea” președintelui Ucrainei și a familiei acestuia, deși informația nu este confirmată și de către partea rusă.

Cert este că atacul asupra capitalei Ucrainei reprezintă o operațiune complexă și riscantă, iar folosirea infanteriei în această operațiune nu duce numai la o creștere exponențială a numărului de victime, dar și la o creștere a riscului de încălcare a drepturilor omului.

Tell Us What You Think
1Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry