Zelensky: Ucraina nu va putea adera la NATO

Zelensky spune că Ucraina trebuie să admită că nu va putea adera la NATO

Președintele ucrainean Vladimir Zelensky a declarat că țara sa trebuie să recunoască faptul că nu va putea adera la NATO.

„Este clar că Ucraina nu este membră NATO. Înțelegem asta, suntem oameni inteligenți”, a declarat el în cadrul unei întâlniri cu liderii țărilor care sunt membre ale Forței Expediționare Comune conduse de Marea Britanie. „Am auzit de ani de zile despre presupusele uși deschise, dar am auzit și că nu vom putea adera. Este adevărat și trebuie să fie recunoscut”.

Înființată în 2014, Forța Expediționară Întrunită nu este o forță regulată. Țările membre (printre care se numără și Danemarca, Islanda, Letonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Finlanda, Suedia și Estonia) organizează ocazional exerciții militare comune.

Declarația președintelui ucrainean vine la câteva zile după ce șeful diplomației europene, J. Borrell declara pentru TF1: „Sunt momente în care ne-am putea descurca mai bine, sunt lucruri pe care le-am propus și pe care apoi nu le-am putut pune în aplicare, cum ar fi, de exemplu, promisiunea că Ucraina și Georgia vor face parte din NATO.”

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry